Tot ce trebuie sa stii despre operatiunea de inchiriere macara mobila

Inchiriere macara

Primul lucru pe care trebuie sa il stii atunci cand cauti un serviciu de inchiriere macara este ce anume este o macara mobila: “o macara controlata printr-un cablu, montata pe senile sau roti din cauciuc” sau “o macara cu comanda hidraulica, cu un brat telescopic montata pe cauciucuri de tip camion sau pe senile autopropulsate.” Acest tip de utilaje sunt concepute pentru a fi transportate cu usurinta de la firma de inchiriere macara la locatia dorita, unde vor fi utilizate  pentru diferite tipuri de sarcini.

Primele modele

Primul desen sau model realizat al unei macarale mobile moderne a fost folosit pentru prima data in Paris, Franța la sfarsitul anilor 1860 de catre fratii Appleby. Primele modele functionau pe baza de abur si au fost concepute pentru a ajuta la construirea diferitelor parti ale Parisului, ele fiind potrivite pentru a naviga pe drumurile incredibil de inguste si in spatii stramte. In ziua de azi, macaralele mobile sunt inca metoda preferata de ridicare pentru orice tip de suport pentru cladirile joase. Ele sunt mult mai economice si mai eficiente din punct de vedere al durabilitatii. Macaralele de inchiriat sunt foarte usor de montat, pot functiona timp de cateva ore fara nicio problema și, de asemenea, isi pot schimba pozitia dupa cum este necesar pe parcursul unei zile.

Cum functioneaza

In domeniul constructiilor, macaralele mobile sunt folosite in fiecare zi. Ele ajuta la ridicarea macaralelor turn si la descarcarea de materiale atunci cand acestea sunt livrate in cazul in care macaraua turn este indisponibila, sau nu este pregatita pentru pentru a efectua acea operatiune in acel moment. Macaralele inchiriate vor efectua ridicari dintr-o pozitie de stagnare, dar au de asemenea capacitatea de a ridica si de a cara in fata o greutate in timp ce se muta pe pozitii diferite.

Alegerea unui serviciu de inchiriere macarale mobile

Ca si macaralele tip turn, macaralele mobile vin intr-o varietate de dimensiuni, incepand de la 5 tone pana la peste 1000 de tone. Cu toate acestea, atunci cand ai in plan o operatiune de inchiriere macara, trebuie sa iei in considerare aceleasi lucruri pe care le-ai lua in considerare in cazul inchirierii unei macarale turn. De exemplu: care este inaltimea cladirii, care este greutatea maxima pe care ai nevoie sa o ridici, si cat de mare este raza de intrebuintare.

inchirieri camion cu macara,inchiriere camion cu macara Bucuresti from pro-fortuna on Vimeo.

Politicile de siguranta pentru o macara inchiriata

Trebuie sa ne amintim intotdeauna ca o macara mobila inchiriata nu leviteaza peste o cladire, ci  lucreaza de la sol in sus. Prin urmare, trebuie sa te asiguri ca bratul macaralei mobile inchiriate este capabil sa se extinda atat de sus in aer, incat sa ajunga la intaltimea la care ai nevoie, in timp ce respecta cadrul limitarilor de greutate stabilite de catre producator pentru raza bratului. In cazul in care nu se respecta limitele propuse de producator, atunci se va produce o defectiune mecanica – si acest lucru vine cu consecinte grave.

Cand se lucreaza cu o macara mobila dintr-o pozitie de stagnare, trebuie sa te asiguri ca toti stabilizatorii sunt extinsi la maxim. Pentru ca toate incarcatura va fi transferata inapoi la aceste stabilizatoare, este vital ca, inainte de efectuarea oricaror ridicari, sa te asiguri ca pamantul pe care este stationata macaraua poate sustine greutatea acesteia. Un truc bun este sa plasezi planse patrate din otel sub fiecare stabilizator. Cu cat sunt mai mari aceste planse, cu atat va fi greutatea distribuita mai mult si acestea vor fi mai sigure. Acest lucru este deosebit de important atunci cand apelezi la un serviciu de inchiriere macara pentru a lucra pe strazile orasului, in apropierea malurilor raurilor sau oriunde e vorba de margini de pamant compact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *