Cum sa angajezi un responsabil tehnic cu executia potrivit

De cand detin propria mea afacere de constructii, am angajat o multime de muncitori si intotdeauna sunt in cautarea unui responsabil tehnic cu executia. Am avut angajati grozavi cu care am colaborat ani de zile si cu care am devenit prieteni. Am avut angajati teribili care au renuntat dupa doar o zi, si tipi foarte buni care au lucrat luni de zile, si intr-o zi au incetat sa mai vina, fara a da nici o explicatie. Adevarul este ca domeniul constructiilor este un mediu dur, ce atrage o multime de oameni care, probabil, au greutati in a-si gasi un loc de munca in alta parte, de aceea este foarte greu sa gasesti un responsabil tehnic cu executia potrivit.

Si totusi, gasirea unui responsabil tehnic cu executia si unui echipaj grozav este un avantaj imens. Avand muncitori buni pe care te poti baza ca lucreaza din greu in fiecare zi, poti fi sigur nu numai ca vei avea un profit mai mare, dar de asemenea ca vei avea mai putine dureri de cap si un mediu de lucru sigur.

Deci, ce trebuie sa urmaresti atunci cand angajezi un responsabil tehnic cu executia? Sigur, abilitatile si experienta sunt un avantaj, dar acestea nu sunt cele mai importante. Trebuie sa gasesti o persoana de incredere care vrea sa lucreze, pe care o  poti invata cu usurinta ceea ce are nevoie sa stie, spre deosebire de cineva care are competentele necesare, dar nu doreste cu adevarat sa fie acolo.

Care este atitudinea pe care trebuie sa o cauti?

Deci, ce vrei de la un angajat? Exista cinci trasaturi esentiale:

  1. Cineva care este grijuliu. Cel mai important lucru pe care il doresti in fiecare zi este ca nimeni sa nu fie ranit pe santierul de constructii. Daca observi ca cineva are o tendinta de a dramatiza lucrurile sau isi asuma sanse stupide, scapa de el cat poti de repede.
  2. Cineva care este de incredere. Cel mai bun mod de a verifica acest lucru este de a apela fostii angajatori inainte de angajarea lor. De fapt adevarul este ca multi lucratori din domeniul de constructii nu sunt de foarte mare incredere, asa ca gasirea unui responsabil tehnic cu executia care sa vina in fiecare zi la munca face o mare diferenta.
  3. Locurile de munca din domeniul constructiilor se bazeaza pe forta, de aceea este nevoie de o persoana care este intr-o stare fizica buna. Oamenii care nu sunt in forma, in general, nu se vor descurca foarte bine.
  4. Cineva care este dispus sa lucreze din greu pe tot parcursul zilei. Din nou, aptitudinile nu sunt la fel de importante ca efortul depus, deoarece abilitatile pot fi dobandite, dar doar daca cineva este dispus sa depuna efort. Daca ai un responsabil tehnic cu executia care este energic si lucreaza pe tot parcursul zilei, acesta iti va aduce foarte multe avantaje.
  5. Cineva care are integritate, lucru pe care il poti verifica prin apelarea fostilor angajatori.

Aceste cerinte ti s-ar putea parea de baza si simpliste, dar adevarul este ca sunt  greu de gasit in constructii. Daca gasesti pe cineva cu toate cele cinci calitati, trebuie sa faci tot ce poti – inclusiv plata unui salariu mai mare – pentru a-l mentine, deoarece persoane ca el nu vrei gasi prea des.

Concluzia este aceasta: se pot face o multime de greseli in constructii, atunci cand ai o multime de oameni care, pur si simplu nu doresc sa munceasca. Cheia este ca atunci cand gasesti un responsabil tehnic cu executia grozav sa il oferi un salariu motivant – deoarece beneficiile de a avea un angajat de incredere sunt necuantificabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *