Semne ca aveti nevoie de un aparat de aer conditionat nou

Incercati sa decideti daca ar trebui sa va reparati aparatul de aer conditionat vechi, sau sa cumparati un aparat de aer conditionat nou? In aceasta postare pe blog, vom prezenta pe larg cinci semne ca ar timpul sa instalati o unitate noua.

Mentinerea aerului conditionat in stare de functionare

Aparatele de aer conditionat trebuie pastrate in stare buna, astfel incat sa poata raci corespunzator incaperile atunci cand temperaturile incep sa creasca. Intretinerea corespunzatoare a aparatului de aer conditionat va asigura o viata mai lunga si mai eficienta din punct de vedere energetic. Acestea fiind spuse, uneori aceste aparate ajung si in punctul in care trebuie sa fie inlocuite.

Stabilirea momentului cand sa inlocuiti aparatul de aer conditionat nu este chiar o stiinta exacta. Nu exista reguli fixe care sa va spuna cand a sosit acel moment. Acestea fiind spuse, iata cinci semne care indica faptul ca trebuie sa apelati un profesionist in aer conditionat si sa cereti o oferta de pret pentru o instalare:

Luati in considerare varsta aparatului de aer conditionat

In mod cert, aparatele de aer conditionat mai vechi sunt mai putin eficiente decat modelele mai noi, mai actuale. Conform specilialistilor, ar trebui sa luati in considerare inlocuirea aparatului de aer conditionat daca are mai mult de 10 ani, si ar trebui sa luati in considerare in mod serios inlocuirea lui daca are mai mult de 15 ani – deoarece aceasta este durata medie de viata a majoritatii dispozitivelor de racire.

Care este durata de viata tipica a unui astfel de aparat?

Daca sunteti proprietar si ati fost nevoit sa achizitionati o noua unitate de aer conditionat sau doar ati avut probleme cu AC in trecut, probabil v-ati intrebat la un moment dat: „Care este durata de viata tipica a unui astfel de produs?” Aceasta este o intrebare buna – la urma urmei, un nou aparat de aer conditionat este o investitie majora pentru orice proprietar, si probabil doriti sa va asigurati ca profitati la maximum de el.

Raspunsul la aceasta intrebare poate fi putin complex, dar vestea buna este ca, alegand sa lucrati cu o firma serioasa de montare aer conditionat Satu Mare de la un producator de incredere, puteti fi linistit stiind ca angajatii lor au petrecut mult timp testand si imbunatatind unitatile lor pentru un maxim de fiabilitate.

In mod realist, durata de viata a unui aparat de aer conditionat poate varia din mai multe motive diferite, insa cu o intretinere adecvata, va puteti astepta ca un nou sistem sa dureze intre 15 si 20 de ani.

Care sunt factorii care influenteaza durata de viata a unui aparat de aer conditionat?

La fel ca masina dvs., va trebui sa efectuati ajustari si intretinere regulate la sistemul dvs. de AC. Unii oameni cred ca odata ce unitatea se strica pentru prima data, si nu mai este in garantie, este timpul pentru una noua. O alta persoana ar putea pune la bataie bani pentru a face reparatiile, chiar daca acestea costa mult, pentru a mentine sistemul in functiune inca cativa ani in plus. Aceasta decizie joaca un rol important in determinarea duratei unei unitati AC.
Dincolo de intretinere, alti factori care influenteaza durata de viata a sistemului dvs. includ:

  • O instalare corecta;
  • Cantitatea de uzura de la luna la luna, si setarile de confort personal din casa dvs;
  • Factorii climatici locali, cum ar fi frigul extrem sau umiditatea ridicata;
  • Factorii de calitate a aerului (briza sarata a marii sau alte substante corozive din aer).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *