Promovare pe Internet prin SEO – Cum functioneaza?

Ce este SEO ?

Termenul SEO  vine de la “Search Engine Optimization”, tradus mot-a-mot “optimizare pentru motoarele de cautare”. SEO reprezinta procesul prin care este afectata vizibilitatea unui site in cautarea organica (neplatita) in cadrul unui motor de cautare. Cum cel mai popular (de departe) motor de cautare online la ora actuala este Google, de aceea majoritatea campaniilor se vor concentra pe acesta.

A optimiza un site pentru motoarele de cautare inseamna a face anumite modificari la setari ale website-ului , setari care trebuie sa respecte politica motorului de cautare. Google, de exemplu, are peste 200 de criterii diferite pentru evaluarea unui site din punct de vedere SEO. De asemenea, Google face periodic modificari ale algoritmilor de cautare, astfel incat clasamentele cautarilor se schimba constant, iar SEO devine un serviciu necesar pe termen lung.

Google afiseaza site-uri pe care le considera ca fiind relevante si avand autoritate pe domeniile in care activeaza. Relevanta este masurata analizand continutul site-ului, iar autoritatea este data de numarul si calitatea link-urilor pe care le are acel site. In concluzie, numele jocului este relevanta, iar baza acestei relevante o reprezinta continutul site-ului tau.

Cum procedeaza o companie de SEO la inceputul unei campanii:

  • Face un studiu de piata, un studiu de concurenta si cauta sa promoveze website-ul pe o nisa potrivita.
  • Elaboreaza o strategie de cuvinte cheie –  acum se identifica cele mai relevante cuvinte cheie pentru website-ul ce urmeaza a fi promovat.
  • Structureaza meniurile, titlurile paginilor si harta site-ului.
  • Optimizeaza paginile de produs si imaginile de pe site.
  • Instaleaza un modul de monitorizare a traficului, si se raporteaza asupra scopului propus in intalnirea initiala.

Beneficii aduse de promovarea online prin SEO

  •  Trafic imbunatatit catre site: pe masura ce Google indexeaza paginile website-ului, si acesta creste in clasamentul cautarilor, numarul de utilizatori care ajung pe site-ul tau are sanse mai mari sa creasca.
  • Monitorizare exacta: aproape fiecare aspect al optimizarii poate fi monitorizat, ceea ce ofera ocazia sa fie imbunatatite constant elementele SEO.
  • Fiabil economic: SEO este una dintre metodele de promovare cu cea mai mare eficienta a costurilor, mai ales ca cea mai mare parte a traficului la nivel global este obtinut prin motoarele de cautare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *