Tipuri de filtre de apa pentru casa ta

Utilizatorii filtrelor de apa se asteapta ca aceste aparate sa elimine toate substantele daunatoare din apa, de la substante chimice pana la bacterii si pesticide. Cele mai intalnite tehnologii de filtrare a apei, existente la acest moment, sunt: carbonul activat, filtrarea prin osmoza inversa si ionizare, filtrele cu lumina ultravioleta si distilarea.

Carbunele activ

In prima faza de procesare, carbunele are o putere mare de absorbtie. Aceasta tehnica de filtrare este foarte eficienta deoarece carbunele absoarbe sedimentele si impuritatile pentru a produce o apa curata, potabila si lichida pentru casa. Aceasta metoda de filtrare necesita costuri mici si nu iroseste multa apa.

Schimbarea de ioni

Sarea si sedimentele sunt indepartate prin schimbarea de ioni. Dupa acest procedeu, apa va mai trece o data si prin filtrul de carbon activ.

Sistemul de osmoza inversa

Acest sistem produce o apa foarte pura. Elimina practic orice substanta din apa, formula chimica reducandu-se doar la H2O. Desi gradul de eficienta este foarte inalt, dezavantajul acestui tip de filtrare este ca dizolva nutrientii si mineralele importante din apa. Specialistii nu recomanda consumul de apa pura pentru perioade foarte lungi de timp.

Distilarea

Foloseste energia electrica pentru a fierbe lichidul nefiltrat, rezultand o apa condensata pura iar sedimentele raman in aparatul de fierbere. In acest caz, va dura mai mult sa obtineti o apa potabila deoarece trebuie sa asteptati pana la completarea procesului de fierbere.

Sistemul cu raze ultraviolete

Lumina ultravioleta se foloseste pentru a omori bacteriile din lichid. Aceasta tehnologie este rareori adoptata in locuinte deoarece filtrul este greu de intretinut, devenind astfel ineficient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *