Link building de Romania – Experiente neplacute

Oferim servicii de inscriere in directoare. Asa isi incep cu mandrie cei de la [editat] prezentarea de pe site. Presat de timp, ma grabesc sa plasez cateva comenzi, fara sa fac un research in prealabil asupra firmei cu care ma incurc. Site-ul pare OK, de unde sa stiu eu ca paginile de Termeni si conditii, Intrebari frecvente, si alte pagini esentiale pentru orice firma care se respecta nu exista, ele fiind doar fictive? Lectie de invatat: cand faceti afaceri cu o firma noua, faceti un pic de research inainte. In cel mai rau caz, plasati o comanda mica, pentru a vedea cum merg treburile.

In orice caz, sunt prompt sa fac plata pentru comenzile mele si sa trimit detaliile necesare. “Astazi ne apucam de treaba si va trimitem rapoarte periodice”. Ce raspuns profi, exact ce asteptam.

Dar ce sa vezi, aproape 2 saptamani si nimic. Trimit un email timid: “stiti, nu am primit nici un raport”. Cu greutate mare mi se raspunde in sila: o sa va trimitem in cursul zilei de vineri.”

Trece vineri, mai trece o saptamana. Inainte sa apuc sa trimit un email, primesc eu unul: Abia in cursul zilei de marti va putem trimite primul raport. Nici vorba de scuze pentru intarziere, o forma minuscula de respect pentru client, nici macar o scuza penibile: Stiti, ne-au cazut serverele, a murit pisica sefului, etc. Nu, nimic.

link-building

Cred ca deja stiti urmarea: trece si ziua de mari, fara nici un raport primit. Verific emailurile trimise pentru uz la confirmare, evident nici urma de activitate. De 3 saptamani fara 2 zile toata activitatea mea sta in loc datorita aceste firme deosebite. Desi cu greu abia imi pot controla nervii, reusesc sa trimit un email care poate fi catalogat totusi ca amiabil: “Va rog frumos sa incepeti lucrul la comenzile mele, sunt deja in mare intarziere. Daca din varii motive nu puteti sa va ocupati de ele, va rog sa returnati plata si caut pe altcineva.” Nici un raspuns, probabil fraierii de clienti merita doar sa faca plata si cam atat. Nu-i nimic. Din fericire, nu le-am facut plata prin transfer bancar, cum au solicitat initial, ci prin Paypal, iar asta inseamna ca pot solicita returnarea platii. Sa stiu ca dureaza 100 de zile, insa nu au sa vada un ban pentru bataia asta de joc. Iar acest articol va face lumina, pentru eventualii clienti viitori, sa stie sa nu isi piarda timpul cu ei.

Update: ” Imediat ce am initiat un return Paypal am fost contactat de cei de la firma, care si-au cerut scuze si mi-ai facut o oferta: sa faca treaba, si sa platesc la sfarsit. Thanks, but no thanks…Too little, too late…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *