In ce situatii nu mai merita un televizor sa fie reparat?

Daca televizorul dvs. prezinta oricare dintre urmatoarele probleme, este posibil ca repararea acestuia sa nu merite pana la urma. De multe ori, costul de reparatie al unui televizor se poate dovedi foarte scump. In cazul in care reparatia depaseste 50% din valoarea unui televizor nou, in functie si de varsta aparatului, s-ar putea sa nu mai merite sa reparati televizorul.

Deteriorarea fizica a televizorului

Daca televizorul dumneavoastra este deteriorat fizic, cum ar fi o fisura in panou, o rama deformata sau rupta care impiedica functionarea televizorului etc., nu merita sa incercati sa readuceti televizorul la starea initiala. Este posibil sa nu puteti repara complet un televizor impiedicat fizic in primul rand.

Chiar daca reusiti sa faceti ca starea fizica a televizorului sa fie 90% din ceea ce era inainte de producerea avariilor, este posibil ca acesta sa aiba unele probleme de functionalitate care nu vor iesi la iveala imediat.

Dupa cateva luni sau un an, un anumit aspect sau anumite aspecte ale televizorului pot incepe sa va dea batai de cap, iar diagnosticarea problemei va va ajuta sa ajungeti la radacina problemei, care ar consta in daunele fizice care au avut loc acum cateva luni sau un an.

Tehnicienii de service de incredere nu sunt prin preajma

Daca locuiti intr-o zona sau o regiune in care nu sunt disponibili tehnicieni calificati si experimentati pentru televizoare sau daca probabilitatea ca cei disponibili sa va insele sau sa se complaca in practici comerciale lipsite de etica este mai mare, repararea televizorului dvs. nu merita banii, timpul si deranjul.

Unele ateliere dubioase de servicii reparatii TV Bacau va pot percepe o taxa de diagnosticare sau pentru un apel de service si apoi nu va vor mai contacta niciodata sau va vor suna doar pentru a va anunta ca componentele pentru televizorul dvs. nu mai sunt disponibile. Pentru astfel de apeluri de service inutile, ati putea fi taxat cu cateva sute de lei. Pentru acest pret, va puteti cumpara in schimb un televizor nou, desi modest.

Asigurati-va ca nu verificati doar disponibilitatea in zona dvs., ci si recenziile.

Cum sa identificati tehnicienii de incredere?

O modalitate usoara si eficienta de a stabili daca aveti de-a face cu un tehnician de incredere este sa vorbiti la telefon cu acesta inainte de a face afaceri. Discutati despre problemele cu care va confruntati cu televizorul dvs. si verificati ce are de spus tehnicianul, recomanda catalogul www.reparatii-televizoare.net. Raspunsul acestuia va va da o idee destul de buna despre faptul ca tehnicianul isi cunoaste sau nu meseria.

Intrebati-l pe tehnician despre ce a mai intalnit la marca dvs. de televizor, la ce sa va asteptati atunci cand diagnosticheaza si remediaza problema si alte intrebari relevante pentru a va face sa va simtiti in largul dvs.

Daca doriti mai multe informatii de baza, intrebati despre acreditarile si experienta lor. Puteti, de asemenea, sa le vizitati personal biroul sau locul de service. Daca tehnicienii de televizoare si meseriasii similari sunt acreditati de catre organismele de conducere locale sau de stat din regiunea dumneavoastra, aflati daca tehnicianul pe care il luati in considerare pentru lucrarea dumneavoastra are vreo acreditare la activ.

Va doriti cu disperare un televizor nou

Daca ati pus ochii pe cel mai nou televizor OLED sau QLED pe care marca dvs. preferata tocmai l-a lansat si cautati o scuza pentru a face un upgrade de la televizorul existent la acesta, mergeti mai departe si cumparati noul televizor. Daca cel pe care il doriti nu se incadreaza in bugetul pe care il aveti, stabiliti un obiectiv de economisire pentru a afla cand puteti cumpara unul. Nu inchiriati pentru a detine sau nu faceti plati lunare catre un intermediar. Uneori este bine sa faceti cumparaturi impulsive, dar niciodata nu este bine sa luati decizii financiare stupide.

Poate ca v-ati renovat recent casa, iar televizorul vechi de un deceniu iese in evidenta intr-un mod foarte urat. Poate ca marginile sunt prea groase; ecranul nu mai este suficient de mare; tehnologia incorporata este depasita; nu este “inteligent”; etc. Ar putea exista multiple motive pentru care s-ar putea sa nu merite sa va reparati vechiul televizor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *