Importanta iluminatului la fotografierea unei nunti

Juraminte

Daca discuti cu orice fotograf, iti va spune ca iluminatul reprezinta 90% din ceea ce face o fotografie buna sau rea. Unul din cele mai bune metode de a intelege iluminatul este sa ridici mana si sa indrepti palma catre o fereastra. Apoi incepi sa rotesti mana inainte si inapoi si sa observi diferitele moduri in care umbrele sunt proiectate pe mana ta in timp ce o misti. Daca iti indrepti mana direct catre fereastra, lumina cade uniform si curat, dar daca incepi sa rotesti mana la 90 de grade fata de fereastra, va crea umbre care fac ca mana sa apara intr-o lumina dramatica.

Asta fac fotografii toata ziua – analizeaza lumina. Asadar, pe masura ce va uitati prin portofoliile fotografilor, vei incepe sa observi ca toti ne jucam in moduri diferite cu lumina. Unii fotografi prefera fotografii luminoase ce fac ilustratiile sa para usoare si aerisite, pe cand altii utilizeaza lumina sa creeze emotii si stari.

Pe masura ce analizezi portofoliile fotografilor, fi atent la calitatea iluminatului in poze. Sunt ele intunecate si indispose? Stralucitoare si romantic? Fiecare fotograf are propriul stil, si cu siguranta vei rezona cu stilul unuia mai mult decat cu ceilalti. De asemenea, vei observa ca unii fotografi se recomanda a fi “fotografi de lumina naturala”, ceea ce inseamna ca vor folosi orice lumina pe care o au la indemana, decat sa foloseasca un blit. Daca te vei casatori intr-o locatie mai intunecata, fara prea multe ferestre, http://www.fotografnunta247.ro iti recomanda sa te asiguri ca fotograful va sti sa creeze lumina cand aceasta nu exista.

Fiecare situatie este diferita pentru fotografi, asadar asigura-te ca te uiti la fotografii ce au caracteristici similare cu locatia ta. O nunta in exterior in mijlocul zilei cu soarele stralucind pe cer necesita o alta pricepere decat o ceremonie religioasa intr-o biserica intunecata. (Un alt pont bun: roaga fotografii sa iti arate cateva poze de la receptii, intrucat multi dintre noi nu le includ pe acestea in portofoliu. Deoarece daca vei avea o galerie de arta far alumina, trebuie sa te asiguri ca fotograful se va descurca. Daca toate pozele de la receptive sunt neclare si au fost convertite la alb-negru, atunci situatiile in care lumina este slaba nu sunt punctual forte al fotografului respectiv. Daca observe multa luminozitate de decor inseamna ca fotograful are abilitatea sa creeze iluminat de sine statator in situatii unde lumina nu exista).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *