Dulap arme – solutia ideala pentru protectie daca ai copii

Cea mai buna metoda de a tine copii in siguranta si  a te asigura ca nu au acces la arme este sa cumperi si sa instalezi in casa ta un dulap arme. Expertii in domeniu ofera cateva sfaturi pentru a te ajuta sa ii protejezi pe cei mici:

  • Tine intotdeauna armele intr-un dulap arme la care copii nu pot ajunge;
  • Pastreaza munitia si armele in locuri diferite;
  • Nu lasa nesupravegheata nici o arma;
  • Spune-le copiilor sa nu puna mana pe vreo arma sau o piesa a acesteia – nici acasa si nici in casa altuia.

dulap arme

Cea mai importanta responsabilitate a unui proprietar de arme este sa se asigure ca aceasta nu cade pe maini gresite – aici includem si copii. Acestia nu sunt suficient de maturi pentru a manui o arma. Cum te asiguri ca aceasta este blocata? Majoritatea armelor noi au un sistem ce face tragerea cu arma imposibila. Unul dintre acestea este un fel de menghina care acopera tragaciul, altul este alcatuit dintr-un cablu gros ce se potriveste in teava. Poti de asemenea sa gasesti pe piata sisteme de blocare pentru arme mai vechi.

Securitatea este cheia pentru un dulap arme. Cu totii stim ca cei mici sunt extrem de curiosi si se pricep de minune sa gaseasca lucruri pe care adultii ar vrea sa le tina ascunse. De aceea, varianta de a ascunde armele sub pulovere pe un raft din dulapul tau nu este o idee buna – ai nevoie de un dulap de arme sau un seif. Majoritatea acestora pot tine mai multe arme si au un sistem de deschidere pe baza de cod sau cu cheie. Unele dintre modelele mai noi au chiar sisteme de inchidere/deschidere ce functioneaza doar daca scanezi degetul sau palma.

Pastreaza munitia si armele in locuri diferite, iar cheile pentru acestea la fel – trebuie tinute separat, in locuri in care copii nu pot ajunge. Nu uita sa pui deoparte si solutiile toxice de curatare a acestora, cum ar fi solventii si uleiurile.

Parintii trebuie sa se asigure ca armele sunt puse in seifuri din momentul in care copilul lor incepe sa mearga de-a busilea – cand au cam 6 luni. Mai tarziu, cand acestia merg in casele prietenilor lor pentru a se juca, intreaba daca sunt arme in casa si daca sunt pastrate in locuri securizate. Invata copilul ce sa faca atunci cand gaseste o arma, fie acasa sau in casa altuia:

  • Inceteaza orice activitate pe care o ai;
  • Nu atinge arma;
  • Paraseste locul in care se afla arma;
  • Spune unui adult ce s-a intamplat.

Invata copilul ca nu trebuie sa atinga nici o arma daca nu este supravegheat. Daca nu sunt adulti responsabili prin preajma si alti copii incep sa se joace cu acestea, spune-i sa plece din zona respectiva imediat si sa gaseasca un adult caruia sa ii spuna ce s-a intamplat.

Reaminteste-i mereu copilului ca armele nu sunt jucarii si ca, spre deosebire de seriale si filme, acestea pot avea efecte fatale. Daca armele fac parte din cultura familiei, trebuie sa arati copilului cum sa aiba grija de acestea si cum sa le manevreze in siguranta. Atunci cand copii cresc, si mai ales daca sunt implicati in tragerea la tinta sau vanatoare, este important ca acestia sa vada cat de atent trebuie sa fie un proprietar de arma si cum sa o manevreze. Aceste lucruri ajuta la dezvoltarea de obiceiuri sanatoase si la o intelegere mai aprofundata despre modul in care trebuie tratata o arma.

Insa, daca copii dau dovada de semne de depresie, ar fi o idee buna sa pui acest dulap arme in afara casei. Posibilitatea de a recurge la suicid, o cauza importanta de moarte pentru tineri, poate fi de 10 ori mai ridicata daca aceastia au acces la arme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.