6 lucruri pe care trebuie sa le stii despre decorarea ferestrelor

Draperii

Decorarea ferestrelor este o oportunitate de a defini aspectul unui spatiu. Din tipul de tesatura, pozitie, stil si lungimea totala, fiecare tip de fereastra are o utilizare adecvata si poate ajuta sa sprijine stilul pe care doriti sa-l realizati într-un spatiu.

Draperii sau perdele?

Termenii draperii si perdele sunt adesea folosite alternativ, dar exista de fapt o diferenta clara intre cele doua care este important sa se înteleaga pentru a fi sigur ca decorarea ferestrelor pe care le-ati ales sunt cele mai potrivite pentru aplicatia dorita. Draperii

Draperiile sunt, în general, confectionate din tesaturi mai grele decât perdelele si sunt captusite pentru a bloca lumina în timpul zilei, si a sigila caldura în timpul lunilor mai reci. Draperiile sunt adesea adaptate in diferite stiluri, si de obicei tin de la tavan pâna la podea. Draperiile sunt caracterizate ca fiind mai formale decât cortina si sunt, în general, mai scumpe din cauza captuselii si a materialului suplimentar necesar pentru a obtine o pozitie cutata.

Perdelele, pe de alta parte, tind sa fie mai putin formale, confectionate din tesaturi cu greutate mai mica, asa cum este bumbacul, si sunt, în general, mai putin costisitoare decat draperiile, deoarece acestea necesita mai putin material.

Stiluri

Atunci cand alegeti o fereastra de decorat, este important sa va ganditi la stilul si pozitia in care va fi folosita.

Lungimea dorita

In cazul in care doriti sa aiba un aspect mai lejer, relaxat, atarnati drapajul astfel incat sa atarne la aproximativ 1 cm de la podea. Pentru un aspect mai formal, puteti varia distanta oriunde între 2 – 20 cm. Alinierea marginii de jos este adecvata in setarile foarte luxuriante, formale, dar nu ar trebui sa fie utilizata la ferestre care vor fi deschise si inchise în mod regulat pentru ca se murdaresc repede. Perdele

Atarnarea deasupra cadrului ferestrei

Oamenii au tendinta sa plaseze tija de perdea direct deasupra cadrului ferestrei. Folositi trucuri vizuale pentru a face plafoanele sa apara mai Inalte prin montarea tijei cortinei chiar sub baza ornamentul plafonului. Acest lucru atrage privirea în sus, alungeste spatiul si il face sa apara mai inalt.

Atarnarea mai lata decât cadrul

Montati dispozitivul draperiei la 15-20 cm dincolo de cadru pe fiecare parte a ferestrei Astfel va permite mai multa lumina care sa inunde spatiul, facandu-l sa apara mai luminos si încapator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *