Cum sa faci frisca de casa

Frisca

Frisca este, in esenta, o capcana pentru aer, producand o forma de spuma, de iesire voluminoasa. Cand aceasta este coapta, se creeaza o textura de neegalat, si poate adauga o lumina cremoasa multdorita la orice – de la cookie-uri la cafea. In functie de amestecare, frisca e moale, medie, rigida, dar daca este batuta prea mult, se face… unt. Pentru a va ajuta sa nu repetati greselile frecvente care se fac, am alcatuit prezentul ghid pentru a face frisca de casa:

De ce avem nevoie?

  • un bol de amestecare
  • 1 ceasca grea si rece de smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar (pentru dulceata si a crescut de coagulare)

Inainte de a incepe

  • Pentru fiecare ceasca de smantana veti obtine aproximativ doua cani de frisca.
  • Avand frisca rece, este extrem de important sa o pastrati in frigider pana cand sunteti gata de utilizare.
  • Din moment ce frisca este extrem de delicata si poate fi influentate de lucruri maunte, cum ar fi umiditatea, ajuta sa adaugati un stabilizator.
  • De asemenea, puteti aroma frisca, trebuie doar sa adaugati intr-o lingurita de extract de alegere. Frisca

Primul pas

Se toarna crema in bol si se mixeaza, pe cea mai inalta setare, timp de aproximativ 4 minute. Pana la sfarsitul operatiunii, va fi atins forma de varf moale. Atunci cand ridicati batatorul in sus, frisca abia va detine o forma proprie si va cadea repede.

Pasul doi

Se continua amestecarea timp de mai mult de 2-3 minute, adaugand incet in zahar sau un stabilizator de alegere. La sfarsitul acestei operatiuni veti fi atins stadiul mediu. Aici, vizual etapele vor arata similare, dar frisca va avea forma mai bine stabilizata, va fi mai groasa decat dar tot se va indoi cu usurinta.

Pasul trei

Se amesteca, la mare viteza, timp de 2-3 minute mai mult, dincolo de etapa medie. Acest lucru va face un produs rigid: etapa de varf. Frisca va sta drept in sus, atunci cand paletele sunt ridicate, si va avea o consistenta foarte groasa.

Pasul patru

Acum puteti avea deja o imagine despre frisca prea batuta. Amestecul este cu aspect nisipos si galbui. Este semnul ca s-a mers prea departe…

Leave a Reply

Your email address will not be published.