Alegerea unui contabil – Cat de mult conteaza locatia?

Contabil Cluj-Napoca

De indata ce v-ati decis ca este timpul sa angajati un contabil, urmatorul pas este sa alegeti persoana pe care sa o angajati.

Este important sa faceti acest lucru cu grija, in timp, si exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le aveti in vedere in primul rand. Va trebui sa va ganditi la aspecte cum ar fi locatia contabilului, divizia de munca si tipul software-ului pentru contabilitate care va fi folosit. Ganditi-va cu cat veti plati contabilul si daca acesta va ajuta sa reduceti taxele afacerii dumneavoastra.

Este in interesul companiei dumneavoastra sa aveti o persoana experimentata, capabila sa administreze una dintre cele mai importante arii ale afacerii dumneavoastra – finantele. Persoana potrivita va salva timp si bani, an dupa an. Expertii de la Firme-Contabilitate.net ne-au impartasit cateva aspecte pe care ar trebui sa le aveti in vedere cand alegeti un contabil. Sa vedem despre ce e vorba asadar:

 Intrebati-va daca locatia conteaza

Inainte era important sa aveti un contabil situat aproape de companie. Dar astazi, multe companii colaboreaza online, utilizeaza tehnologii bazate pe cloud pentru a administra afacerile. Acest lucru inseamna ca locatia nu mai reprezinta o problema atat de mare. Prin contabilitate cloud, dumneavoastra si contabilul puteti vedea date in timp real identice, in acelasi timp – indifferent de locul in care va aflati.

Decizia legata de locul unde se afla contabilul dumneavoastra depinde doar de ceea ce se potriveste mai bine companiei dumneavoastra. Depinzand de cum va doriti sa manipulati finantele, contabilul dumneavoastra ar putea fi situate oriunde in lume. De exemplu, daca vi se pare in regula sa colaborati prin email, apeluri telefonice, conferinte video sau un software de contabilitate securizat, atunci dumneavoastra puteti fi in Bucuresti, iar firma de contabilitate in Oradea. Daca contabilul dumneavoastra ar putea fi de oriunde in lume, nu este nevoie sa faceti compromisuri avand la baza locatia acestuia. Puteti gasi pe cineva care intelege cu adevarat specificul afacerii dumneavoastra sau industriei in care activati.

Pe de alta parte, ati putea prefera sa aveti contact vizual si sa considerati ca ar fi mai util ca persoana respectiva sa poata merge la intalnirile de afaceri impreuna cu dumneavoastra. In acest caz, veti fi nevoit sa limitati cautarile doar la contabilii care lucreaza in apropiere sau care sunt dispusi la calatorii catre sediile firmei dumneavoastra, din cand in cand.

Oriunde s-ar afla acesti specialisti în contabilitate, asigurati-va ca acestia sunt experti in legile taxelor care se aplica afacerii dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *