Certificat energetic Craiova – Ce este si cum il procuram

Daca va vindeti sau inchiriati casa, trebuie sa va asigurati ca locuinta dumneavoastra are un certificat energetic Craiova. Cata energie consuma casa dumneavoastra? Este eficienta energetic? Sunteti eligibil pentru detinerea anumitor beneficii ale unui stil de viata bio?

Acestea sunt tipuri de intrebari la care un certificat energetic Craiova are rolul de a va raspunde. El va ofera un scor corelat cu cat de mult dioxid de carbon generati.

Prin lege, toate cladirile care au fost recent construite, vandute sau inchiriate necesita un  certificat energetic. De asemenea, daca achizitionati sau inchiriati o proprietate, trebuie sa va asigurati ca va este inmanat acest document de catre proprietar (sau fostul proprietar).

Documentul, care este valid timp de 10 ani, va va da o idee despre cat de scumpa va fi proprietatea in termenii facturilor de gaz si electricitate.

Este bine de stiut cat se poate de mult despre eficienta energetica a noii dumneavoastre locuinte inainte sa va mutati – va va face o idee clara despre ce suma de bani veti fi nevoiti sa cheltuiti pe casa in viitor, si daca are masuri pentru eficienta energetica sa.

Ce este un Certificat energetic?

Un certificat energetic Craiova pt imobil arata similar tabelelor energetice pe care le vedeti pe aparatele noastre electrice precum frigidere sau masini de spalat.

In esenta, ele sunt o lista a statisticilor despre eficienta energetica a locuintei dumneavoastra. Contin, de asemenea, recomandari asupra aspectelor unde puteti face imbunatatiri cu efecte notabile.

Aceste certificate de performanta energetica contin clasificari asupra uzului energetic si a emisiilor de dioxid de carbon. Sunt realizate doua citiri – una exprima nivelul de eficienta pe care locuinta dumneavoastra il atinge momentan, si celalalt sugereaza ce nivel de eficienta ar putea atinge locuinta dumneavoastra daca ati pune in aplicare masurile pentru eficienta energetica.

Cum functioneaza?

Pentru a simplifica lucrurile, documentul este realizat prin plasarea pe o scala de evaluare ce furnizeaza informatii ,,dintr-o privire” despre eficienta energetica a locuintei dumneavoastra. Scala evaluarii este marcata prin culori si alfabetizata de la A la G:

  • A (Verde inchis) este eficienta ridicata;
  • G (Rosu) este eficienta scazuta.

Majoritatea locuintelor din Romania se claseaza in jurul punctului D, aceasta este media oferita de www.certificat-energetic.net.

Ce alte informatii contine certificatul?

In timp ce aceste documente sunt cunoscute pentru scalele de evaluare, si implicatiile financiare ale acelei scale cand vine vorba de vanzarea locuintei dumneavoastra, ele contin totodata multe alte informatii create pentru a va ajuta sa va faceti casa ”mai verde”. Aceste informatii includ:

  • estimari ale energiei pe care proprietatea dumneavoastra o foloseste;
  • emisii de dioxid de carbon;
  • costurile combustibililor;
  • detaliile persoanei care a realizat evaluarea;
  • pe cine sa contactati pentru plangeri.

Folosind aceasta informatie, puteti evalua impactul actualizarilor pentru economisirea energiei pe care le faceti pentru cand vi se va reevalua locuinta mai tarziu. Aceste estimari vor influenta de asemenea eligibilitatea pentru sprijin si plati, incluzand platile ,,Taxei-Verzi”.

Cum primesc un Certificat Energetic?

Daca sunteti un proprietar sau un detinator de casa, trebuie sa contactati un auditor energetic pentru a va evalua proprietatea si a realiza un certificat energetic Craiova.
Daca colaborati cu un agent imobiliar pentru a va inchiria sau vinde proprietatea, acesta ar putea sa fi angajat deja un auditor, dar daca nu e cazul, ar putea sa va recomande pe cineva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *