Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi o centrala termica

Inainte de a cumpara o centrala termica este destul de important sa te documentezi putin si sa vezi ce se potriveste mai bine cu nevoile casei tale. De aceea, este recomandat ca inainte sa cauti cel mai bun tip de centrale termice, sa decizi care sunt caracteristicile de care nu te poti lipsi. Printre cele mai importante sunt cele care se refera la capacitatea centralei termice, la eficienta ei, dar si la costuri. Iata aici, mai pe larg despre aceste trei aspecte:

1.Marimea centralei

Un prim lucru pe care il vei avea de indentificat este cat de performanta iti doresti sa fie centrala. Cu cat spatiul de incalzire este mai mare, cu atat mai mare va trebui sa fie si dimensiunea centralei. Acest lucru il vei stabili pentru a reusi sa ai un debit de apa calda constant, pentru mai multi consumatori in acelasi timp (baie plus bucatarie). Un indice foarte bun este acesta: pentru a incalzi o suprafata de aproximativ 100 mp, avand o inaltime de 2,6m, centrala va trebui sa aiba o putere de 24kW.

Referitor tot la dimensiunea centralei, nu uita ca cele mai multe centrale termice de apartament sunt murale, motiv pentru care va trebui sa stabilesti un spatiu in care sa se incadreze perfect. website-ul montaj-centrale-termice.net te atentioneaza sa nu uiti ca vei avea nevoie sa legi centrala la o sursa de energie electrica, plus ca va avea nevoie sa fie cat mai aproape de sursa de gaze din casa sau apartamentul tau. Un aspect la fel de important este legatura pe care centrala termica o va avea cu exteriorul pentru a putea evacua gazele arse.

2. Consumul de combustibil

Odata ce ai stabilit suprafata care va fi incalzita si deci puterea pe care ar trebui sa o aiba centrala, vei putea stabili si care este cea mai eficienta, facand comparatie intre mai multe tipuri de centrale.

O alternativa la centralele traditionale este centrala termica cu condensare. Aceasta detine dispozitive speciale care asigura arderea completa a combustibilului, astfel incat sa nu existe pierderi de energie, plus ca recupereaza energie din gazele arse.

3. Dincolo de centrale termice

Achizitia unei centrale nu se opreste la partea ei fizica. Vei avea nevoie ca aceasta sa fie transportata pana la domiciliul tau si instalata. Verifica la magazin daca aceste servicii iti sunt puse la dispozitie gratuit sau cu plata.

Totdata este important sa stii daca magazinul detine si personal certificat ISCIR pentru a putea pune in functiune centrala corect si conform prevederilor legale. Acest lucru este necesar deoarece centralele termice sunt consumatoare de combustibil gazos.

Poti sa intrebi la firma de montaj centrale termice Bucuresti pe care ai ales-o pentru instalare care sunt cele mai bune practici pentru utilizarea centralei astfel incat durata de viata a acesteia sa fie cat mai lunga. La fiecare doi ani vei avea de facut o revizie tehnica.

Iata de ce o centrala termica nu poate fi achizitionata pe fuga, mai ales pentru ca este o investitie pe termen lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *