5 Sfaturi cate pot prelungi viata masinii de spalat

1. Modul in care umpleti masina de spalat cu incarcare verticala

Desi mai populare in alte parti ale lumii, anumite persoane din Romania prefera masinile cu incarcare verticala in defavoarea mai popularelor masini cu incarcare frontala. O greseala des intalnita pe care o fac cei care folosesc masini cu incarcare verticala este faptul ca o umplu cu apa, adauga detergent si apoi o umplu cu hainele murdare. Insa datorita faptului ca detergentii moderni sunt fara fosfati, este mai bine sa respectati ordinea: haine murdare, apa si apoi detergent.

2. Va ganditi ca uscatorul dumneavoastra nu are nevoie de curatare

Curatati aparatul

Apa si detergentul va pot curata hainele, insa cu siguranta nu vor curata interiorul masinii de spalat. Portalul web reparatii-masinidespalat.net va sfatuieste sa va asigurati ca filtrul de scame al masinii este curatat anual. Indepartati scamele, clatiti filtrul si lasati-l sa se usuce inainte de a-l inlocui. Pentru a reduce timpul de spalare, ati putea cumpara o perie speciala pentru a curata reziduurile care pot infunda furtunul. Acest lucru va reduce timpul de umplere si scurgere al masinii. Daca descoperiti ca masina de spalat nu scurge sau nu se umple cu apa, puteti apela la o firma de reparatii masini de spalat, pentru a rezolva problema.

3. Evitati cicluri de uscare consecutive

Desi s-ar putea sa considerati ca faceti o favoare uscatorului dumneavoastra lasand aparatul sa se odihneasca dupa ce ati uscat o tura de haine, de fapt ar putea fi recomandat sa uscati hainele in cicluri consecutive. Acest lucru va reduce factura de energie, masina folosind excesul de caldura din ciclul anterior pentru a incalzi mai repede si mai eficient hainele din al doilea ciclu de uscare. Ganditi-va ca este similar cu gatitul a doua feluri consecutive in cuptor. Ati opri cuptorul, ati astepta sa se raceasca si apoi l-ati porni din nou? Sau ati profita de faptul ca deja cuptorul este fierbinte si ati incepe sa gatiti cel de-al doilea fel? Nu este nevoie sa raspundeti.

4. Lasati masina de spalat sa functioneze pe o suprafata neregulata

Daca stiti ca masina de spalat nu este amplasata pe o suprafata dreapta, atunci trebuie sa va asigurati ca remediati acest lucru, pentru a evita avarierea suprafetei si a elementelor din jur. Vibratiile masinii de spalat pot produce nu doar acest tip de probleme, insa se pot defecta lagarele si protectiile la soc ale masinii de spalat. Folosind un boloboc, puteti regla suruburile din picioarele masinii de spalat pentru a rezolva aceasta problema. Daca acest lucru nu ajuta, puteti pune anumite materiale sub masina de spalat – o bucata de placaj de exemplu – pentru a absorbi vibratiile si a reduce posibilitatea de a strica masina de spalat.

5. Nu profitati de functia de calcare a uscatorului dumneavoastra

In rutina noastra ocupata, nu este deloc surprizator faptul ca multi dintre noi pur si simplu ne infundam hainele murdare in masinile de spalat, pornim masina si apoi mergem sa ne ocupam de altceva. Cu toate acestea, este o idee buna sa intelegeti diversele functii ale masinii de spalat. Acest lucru este valabil in special daca aveti o masina de spalat cu uscator incorporat care are si o functie de calcare. Aceasta este o optiune foarte buna daca rufele sunt cu fibre sintetice. Asta din cauza ca se evita expunerea articolelor vestimentare la temperaturi ridicate – reducand sansele decolorarii si micsorarii. Cu toate acestea, marele avantaj este faptul ca se minimizeaza aparitia cutelor pe haine. Daca hainele dumneavoastra ies din uscator sifonate tot timpul, luati in considerare utilizarea acestei functii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *