Cat de eficienta este curatarea covoarelor prin extragerea apei calde?

Proprietarii de case din ziua de azi ar putea alege o curatare a covoarelor cu extractie cu apa calda pentru resedinta lor – fata de un sampon traditional sau o alta metoda de curatare similara. Extractia cu apa calda ofera multe avantaje fata de abur si alte metode de curatare a covoarelor, si este o alegere excelenta pentru locuinta Dvs.

Curatarea covoarelor cu extractie cu apa calda implica injectarea de apa fierbinte si mici cantitati de detergent in fibrele covorului. Apa, detergentul si murdaria sunt apoi indepartate cu ajutorul unui extractor puternic, sau a unui aspirator.

Daca sunteti proprietar, sau sunteti responsabil pentru intretinerea unei cladiri comerciale, este posibil sa observati cateva informatii vitale despre optiunile dvs. de curatare a covoarelor comerciale si rezidentiale, inclusiv extractia apei calde. Cunoasterea optiunilor disponibile pentru curatarea covoarelor va asigura ca veti face alegerea potrivita pentru a mentine podelele curate si aratand excelent, sustin cei de la www.spalatoriecovoare.net.

Care sunt cele mai populare metode de curatare a covoarelor?

Curatarea cu abur foloseste doar aburi pentru a slabi murdaria si resturile, permitandu-le apoi sa fie extrase. Curatarea cu extractie cu apa calda foloseste o cantitate mica de sampon sau detergent. In afara de aceste doua metode de curatare a covoarelor, iata cele mai populare optiuni pentru curatarea covoarelor:

Samponarea covoarelor injecteaza apa amestecata cu detergent in covoare. O perie speciala impinge apoi acest amestec adanc in fibrele covorului, iar dupa aceasta etapa, apa curata este folosita pentru a extrage samponul si murdaria.

Metoda de curatare chimica utilizeaza o substanta speciala de curatare aplicata cu o cantitate mica de apa. Solutia este lasata sa stea, si apoi este extrasa, impreuna cu murdaria si resturile din covor.

Curatarea cu spuma foloseste o spuma speciala care se extinde dupa aplicare. Pe masura ce spuma se extinde, aduce murdarie si resturi pe suprafata covorului, astfel incat sa poata fi extrasa cu usurinta, explica un angajat de la o curatatorie covor Iasi.

Curatarea de suprafata este o curatare usoara a suprafetei straturilor superioare de fibre de covor. Un instrument de specialitate acoperit cu un tip de prosop impinge samponul peste partea superioara a covoarei, iar murdaria si resturile reziduale sunt apoi extrase.

Curatarea cu abur este la fel cu extragerea apei calde?

Unele companii de curatare a covoarelor s-ar putea referi la extractia apei calde si la curatarea cu abur in mod interschimbabil, dar acest lucru nu este exact, deoarece exista o diferenta intre apa calda si abur! Extractia cu apa calda foloseste apa setata la o temperatura foarte ridicata,si este mai buna pentru covoarele din fibre naturale, deoarece curatarea cu abur poate determina micsorarea fibrelor naturale.

Pe de alta parte, curatarea cu abur este recomandata pentru fibrele sintetice, deoarece aburul indeparteaza petele adanci plasate in materialele sintetice. In timp ce aburul este bun pentru covoarele din poliester, nailon si alte materiale artificiale, retineti ca totusi multe covoare sunt fabricate in special din fibre naturale. Pentru a proteja acele covoare, luati in considerare curatarea cu extractie cu apa calda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *