Beneficiile exercitiilor facute la trambuline

Exercitiile fizice efectuate la trambuline sunt o modalitate rapida de a construi masa musculara si de a pierde din grasimea acumulata. Exercitiul care se realizeaza prin sariturile efectuate pe trambulina este util mai ales pentru femeile care au pus o greutate in plus, din cauza imbatranirii sau de la sarcina.

S-ar putea crede ca exercitiile la trambulina ar fi grele, mai ales pentru femeile cu greutate de varsta mijlocie, si ca aceste exercitii ar fi potrivite mai mult pentru adolescenti si tineri; culmea, dar exact opusul este adevarat. Trambulina poate fi un exercitiu distractiv atat pentru o femeie care isi poate face un timp sa se joace impreuna cu copiii ei mici, cat si pentru adolescenti, in scopul de a utiliza o parte din acea energie debordanta care este tipica procesului de crestere; in acelasi timp, ei pot lucra si la eliminarea unora dintre toxinele care altfel s-ar putea transforma in cosuri sau acnee. Din pacate, se pare ca beneficiile exercitiilor facute la trambuline nu sunt cunoscute multora, deoarece a invata sa practici exercitii in mod corespunzator pe trambulina necesita unele abilitati, si multi oameni vad acest lucru ca pe un sport atletic ca atare.

Cu toate acestea, este demonstrat ca adolescentii si femeile active ar beneficia cel mai mult de la antrenamentul la trambulina. Asta deoarece insasi natura efectului de recul viguros al trambulinei stimuleaza toate partile corpului, dar mai ales glandele. Saritul viguros pe trambulina stimuleaza creierul intr-un mod special de mult, intrucat imponderabilitatea stimuleaza creierul sa se adapteze la lipsa de greutate prin inducerea unui sentiment de calm pentru a compensa starea nenaturala. Muschii trebuie sa lucreze in moduri speciale pentru a absorbi socul de contact cu trambulina, si cu cat devii un adept mai fidel al salturilor la trambulina, cu atat mai mult muschii incep sa se detensioneze si sa se relaxeze in asteptare in mod automat pentru saritura urmatoare.

Cel mai bun mod de a invata sa te joci pe trambulina este in curtea ta din spate, cu o trambulina de buna calitate, si nu una din acele trambuline ieftine care pot provoca un mare prejudiciu in cazul in care se rupe in timp ce este folosita de catre cineva.

Trambuline

O trambulina scumpa este una care isi merita pretul. In cazul in care este utilizata in mod regulat de tinerele mame cu copii mici, timpul de joaca poate fi grozav pentru a invata copiii cu increderea, cooperarea, echilibrul, agilitatea, si pentru cresterea tonusului muscular – care altfel ar putea fi flasc prin lipsa de utilizare.

In termeni stiintifici, exercitiile la trambulina transforma corpul intr-o masina de pompat, astfel ca inima este pastrata in forma. Transformandu-ti corpul tau intr-o pompa, pe trambulina, asta afecteaza glanda tiroida, care este stimulata sa inceapa sa se autocurete, si astfel si intregul sistem limfatic sa elimine din grasime in mod curat – in acest caz, grasimea vizata este celulita. Lucrul pe trambulina este metoda de a scapa de celulita dovedit cea mai eficienta. Tiroida este una dintre cele trei cele mai importante glande din corpul uman si are mult de-a face cu inaltimea si cresterea masei musculare corporale. Organismul lucreaza total pe trambulina, si nevoia de reactie rapida din muschi stimuleaza creierul sa ceara grasime din tiroida controlata de muschi. Pierderea de celulita este unul dintre cele mai mari beneficii ale exercitiilor facute pe trambulina.

Desigur, alt avantaj al lucrului pe trambulina este faptul ca saritorul ajunge sa se joace si sa faca exercitiile in curtea casei, respirand aer proaspat si, de asemenea, ca lucreaza in zone private. Intimitatea asigurata de mediul curtii proprii, cat si grasimea de pe corp care se poate pierde sarind viguros pe trambulina merita efortul de bani si de timp facut pentru a gasi si cumpara o trambulina bine facuta, care poate rezista la socul impactului fara flambaj. Acesta este un aspect important, pentru ca nu toate trambulinele sunt facute la fel de bine, si sa cumperi una ieftina ar putea aduce un potential risc de accidentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *