Pasi generali pentru instalarea unui dedurizator de apa

Un dedurizator de apa este o masina importanta, utilizata pentru a elimina ionii de duritate provocati datorita aprovizionarii cu apa rezidentiala. Acesti ioni se dizolva in apa, deoarece trec prin atmosfera si solul pe calea instalațiilor de colectare municipale. Deoarece ionii nu sunt daunatori pentru oameni, majoritatea oraselor nu ii scot inainte de pomparea in cartiere rezidentiale. Cand apa intra in casa, este expusa la caldura si oxigen, lucru care determina ionii de duritate sa formeze depozite. Aceste depozite pot deteriora aparatele casnice, lucru care este deosebit de frustrant pentru proprietari. Din acest motiv, multi oameni aleg sa cumpere si sa instaleze un dedurizator al apei, care este proiectat pentru a elimina ionii inainte de a intra in sistemul sanitar principal al locuintei. Persoanele care intentioneaza sa instaleze propriul sistem de dedurizare sunt sfatuiti sa se familiarizeze cu procesul inainte de a cumpara un sistem pentru casa lor. Instalare dedurizator

Complexitatea procesului de instalare va depinde de tipul de dedurizator utilizat. Proprietarii care aleg sa mearga cu un sistem bazat de sare vor descoperi ca acesta trebuie sa fie conectat la conducta care transporta apa in casa. Acest lucru va permite apei sa fie îndreptate prin dedurizator inainte de a intra in reteaua sanitara principala. Inainte de a incepe instalarea, este foarte important sa opresti energia electrica la incalzitorul de apa și sa treci niste apa prin conducta, in scopul de a forta afara aerul care este prezent. Un sistem care utilizeaza sarea va avea de obicei, doua rezervoare care trebuie sa fie situate pe o suprafata plana, uscata, care nu este in pericol de inghet. Un spațiu incalzit, de exemplu un garaj sau un subsol sunt locuri obsinuite pentru instalarea unui dedurizator, cu conditia ca un canal de scurgere sa fie disponibil pentru reziduul care va fi eliminat din sistem.

Unul dintre cele mai importante lucruri de retinut atunci cand instalezi un dedurizator pe baza de sare este faptul ca sarea va trebui sa fie inlocuita la fiecare cateva luni, iar rezervorul trebuie sa fie situat in asa fel incat sa fie usor accesibil. Sacii de sare pot fi foarte grei si nu ti-ai dori sa ii cari prin spatii inguste unde poti ramane blocat. In plus, dedurizatorul va trebui sa fie conectat la o priza. Desi cele mai multe sisteme sunt dotate cu un cablu de 3 metri care pot fi extinse, daca este necesar, trebuie sa va asigurati ca stiti unde se afla priza atunci cand un loc este selectat. Intr-o nota similara, este esential ca aparatul sa fie aproape de o scurgere, astfel incat fluidul de spalare sa poata fi direcționat in sistemul sanitar de ape uzate dupa fiecare ciclu de regenerare. Esecul de a conecta in mod corespunzator sistemul la un canal de scurgere poate duce la inundatii și distrugeri serioase.

Dedurizator apa

Dupa ce locul de instalare al ddurizatorului a fost selectat, si atat iesirea si scurgerea au fost localizate, este timpul sa instalezi vana de ocolire la cap, sa atasezi conexiunile de apa la aparat , sa te asiguri ca linia de preaplin este in loc, apoi trebuie programat microprocesorul și pus sistemul in folosinta. Detaliile pentru finalizarea fiecareia dintre aceste etape ar trebui incluse in manualul de utilizare care a insotit sistemul. Este extrem de important pentru proprietar sa revizuiasca pasii indicati in manual, inainte de a incepe procesul de instalare. Pasii vor varia in functie de sistemul de care a fost achizitionat, decu unii pasi care trebuie executati pentru instalarea unui tip de dedurizator este posibil sa nu fie necesari la altul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *