Polish auto si ceara – O pereche ideala pentru un aspect grozav al masinii Dvs

Glazura auto

Ce implica un polish auto?

Un polish auto inseamna folosirea unui produs care are o actiune abraziva in scopul de a indeparta straturile foarte fine de protectie ale vopselei autoturismelor. In plus, adauga un strat de acoperire care netezeste suprafata, pentru a asigura si reflectarea egala a luminii si, prin urmare, un aspect extrem de lustruit. Aceste produse vin cu diferite grade de abraziune, de la mediu la ultrafin.

Un polish modern, de calitate, va fi facut din ceea ce este cunoscut sub numele de particule abrazive care se diminueaza – acestea care se descompun in particule din ce in ce mai mici pe masuta ce interactioneaza cu vopseaua, in cele din urma fiind incorporate in aceasta.

Polish auto

Un astfel de produs elimina necesitatea de a trece prin diferite etape de abrazivitate, folosind diferite substante pentru a obtine un aspect extrem de lustruit. Multe substante folosite pentru polish auto contin de asemenea uleiuri care imbunatatesc luciul vopselei.

Folosirea de ceara pentru etansare

Cu toate acestea, ceea ce lipseste prin aplicarea doar a unui polish este faptul ca nu exista niciun fel de protectie a vopselei, aici ceara venind pentru a proteja toata munca grea pe care tocmai ati pus in lustruire, si pentru a da totodata si un luciu profund stralucirii.

De unde vine ceara pentru estetica auto? O ceara in forma sa naturala provine din mai multe surse, de la ceruri vegetale, adica carnauba, la cele animaliere, adica ceara de albine. Niste proprietati naturale ale unora dintre aceste tipuri de ceara le fac ideale pentru utilizarea in ceruitul auto. Cea mai populara pentru utilizarea sa in industria de automobile este ceara de carnauba.

Folosind ceara sau substanta de etansare, veti proteja acum luciul pentru cateva saptamani sau chiar cateva luni (in functie de cat de des este folosita masina, cum este garata, ce ceara ati folosit si ce fel de mediu inconjurator exista).

Glazura auto

Extra protectie pentru vopsele sensibile

Este demn de mentionat, in acest stadiu, un alt grup de produse denumit Glazuri. O glazura adevarata este un produs care nu contine nici un fel de substante abrazive, doar un amestec de uleiuri de imbunatatire a luciului si Koalin care umple eficient orice imperfectiuni ramase in vopsea pentru a se asigura o suprafata uniform reflectorizanta si stralucitoare.

Este o buna practica, in special pentru unele dintre vopselele moderne, mai moi, sa nu se opereze un polish auto prea des, ci mai degaraba sa se utilizeze periodic o glazura pentru a mentine atat luciul, cat si aspectul vopselei masinii dumneavoastra.

Acest lucru va asigura ca nu sunt dezlipiri de micro straturi de vopsea de fiecare data de pe masina dumneavoastra si va asigura astfel eficacitatea protectiei vopselei dumneavoastra pe termen lung.

Ca si in cazul lustruirii, este extrem de important, dupa ce se foloseste o glazura, sa se etanseze imediat suprafata respectiva cu ceara sau un alt agent de etansare, in caz contrar, umplutura fina si uleiurile care ofera suprafata reflectorizanta neteda vor fi spalate la prima ploaie sau la urmatoarea spalatorie auto.

Speram ca aceste explicatii au ajutat la intelegerea diferentelor dintre polish auto si ceruit, cum functioneaza fiecare, si ce aport aduc la aspectul si protectia stratului dumneavoastra de vopsea.