Avantaje pentru scara telescopica dubla

Scara telescopica dubla

Cu o multime de modalitati de utilizare, scara telescopica dubla reprezinta o achizitie foarte utila. Deoarece este impartita in doua sectiuni diferite, cel mai important lucru de stiut pentru cineva care foloseste pentru prima data o astfel de scara este faptul ca diametrul barelor verticale difera.

scara telescopica dubla

Acest tip poate fi redus in latime si poate fi transportat sau depozitat mai usor. O scara telescopica dubla este foarte sigura si stabila, iar unele modele sunt prevazute si cu mecanisme de blocare avansate.

Cateva beneficii ale acestui tip de scari

Sunt confectionate din aluminiu, iar majoritatea au o greutate foarte mica si sunt usor de transportat si de mutat in diverse locuri.

Modelele fabricate din aluminiu sunt foarte utile deoarece pot fi depozitate si in exterior. De retinut este faptul ca aceste modele sunt conductoare de electricitate, asa ca nu este indicat sa fie folosite cand se lucreaza in apropierea unor surse electrice. Modelele fabricate din cherestea sau fibra de sticla sunt mult mai indicate pentru genul acesta de situatii.

Aluminiul nu crapa, precum cheresteaua sau fibra de sticla, si nici nu necesita ingrijire speciala. Asa ca, daca esti in cautarea unei scari telescopice care nu necesita intretinere, un model din aluminiu este cea mai buna optiune. Un  model rezistent si calitativ costa in jur de 400 -600 Ron. Cu o greutate medie de 6-10 kg, acestea pot fi folosite atat in mediul comercial cat si in treburile casnice.

Preocuparile privind siguranta sunt abordate in detaliu de catre producatori, unele modele de pe piata avand o capacitate de a suporta aproximativ 150 de kg, o greutate care este mai mult decat suficienta. Clipsurile de blocare sunt pozitionate in mod inteligent pe centrul treptelor scarii, astfel incat pot fi deblocate folosind o singura mana, permitand astfel folosirea celeilalte maini pentru a ghida modul de strangere a scarii.  Pentru a adauga mai multa siguranta, treptele au o forma patrata. Scarile telescopice duble sunt usor de manevrat, usor de desfacut, operat si ajustat chiar si pentru cele mai mici maini.

scari extensibile ieftine

Cand e mai bine sa folosim o scara telescopica?

E important sa alegem produsul potrivit in functie de sarcina pe care o avem. In timp ce scarile normale sunt suficiente pentru majoritatea treburilor casnice, modelele duble pot fi folosite in foarte multe situatii.

Beneficiile utilizarii unei astfel de scari sunt multiple, iar cele mai populare motive pentru alegerea uneia includ:

Sunt usor de transportat si de depozitat

Spre deosebire de scarile clasice cu multe trepte si inaltimi mari, modelul telescopic poate fi restrans la o dimensiune destul de mica. Acest lucru permite transportarea cu usurinta si depozitarea in diverse spatii, precum in pod sau pe capota masinii.

Sunt usor de carat

In momentul in care scara este stransa, aceasta este foarte usor de carat si nu cantareste mult. Designul versatil permite ca modelul acesta sa fie disponibil intr-o gama larga de dimensiuni. Unele produse pot ajunge chiar si la 20 cm atunci cand sunt stranse.

Versatilitate

Scara telescopica dubla poate fi folosita pentru o gama variata de sarcini, luand in considerare ca se pot accesa diferite inaltimi. Sunt utile pentru zugravit, pentru lucrari la acoperis, curatarea jgheaburilor si multe altele.

Sunt prevazute cu masuri de siguranta foarte bune

Majoritatea produselor de acest fel sunt proiectate tinand cont de cele mai inalte standarde de performanta si siguranta. In general, scarile sunt prevazute cu placute ajustabile pentru a asigura stabilitatea, iar scarile sunt realizate astfel incat sa fie confortabile si usor de urcat.

Masuri de siguranta pentru utilizare

Daca intentionezi sa utilizezi o scara telescopica dubla la locul de munca sau acasa, lucrand la proiecte personale, asigura-te ca respecti standardele de siguranta necesare. Astfel, sunt cateva aspecte esentiale care trebuie respectate in momentul in care se utilizeaza un atfel de obiect:

  • Primul pas: Asigura-te ca scara este potrivita la unghiul corespunzator.
  • Pasul doi: Asigura-te ca picioarele scarii sunt asezate pe o suprafata ferma si stabila.
  • Pasul trei: Rezema varful scarii de un perete, sau daca e cazul, utilizezeaza un stabilizator. Daca lucrezi la acoperis, este necesar sa legi varful scarii pentru siguranta suplimentara.

Pentru mai mult confort, multi producatori ofera pe langa scara telescopica dubla si un sac de protectie si manere de transport, facand stocarea si portabilitatea  cat mai simple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *