Alegerea adecvata a unei firme de curatenie profesioniste

Servicii profesionale

 Apeleaza la prieteni si familie pentru recomandari. Persoanele care iti sunt apropiate vor intelege mai bine care sunt nevoile tale si vor putea sa-ti dea o parere onesta, din experienta lor, privind serviciile diferitelor companii de acest gen. Asigura-te ca le vei spune celor ce le soliciti parerea ca doresti o companie serioasa, cu o politica de asigurari solida, acest fapt putand determina in mare masura raspunsurile pe care le vei primi.

Citeste review-urile online, daca acestea exista. Majoritatea companiilor de profil vor avea suficiente recenzii din partea clientilor pe care sa le poti citi, mai ales daca sunt companii mari si se afla pe piata de mult timp. Citeste cat mai multe review-uri. Unele societati desi au putine comentarii pot prezenta in schimb un numar mare de cotatii a cate 5 stele.

Solicita recomandari. Daca o companie nu este de mult timp in zona ta sau nu este foarte dezvoltata, probabil nu a avut inca timpul necesar pentru a-si construi prezenta online. Poti solicita recomandari din partea fostilor clienti sau reprezentantului acesteia. Cand apelezi la fostii clenti asigura-te ca intrebi ce tip de curatenie s-a efectuat si daca ar fi dispusi sa apeleze din nou la serviciile companiei respective.

Intreaba reprezentantii companiilor ce curata si care sunt costurile. cele mai multe firme de curatenie vor avea o lista a serviciilor pe care le pot efectua. De asemenea te pot informa daca percep o taxa fixa pentru fiecare activitate, un tarif pe ora sau un cost diferential pentru fiecare camera in parte. Fii sigur ca intelegi exact ce presupune curatenia de baza acoperita de tariful standard si ce servicii pot fi taxate suplimentar. Cere informatii despre serviciile ale caror preturi suplimentare nu sunt prevazute expres

Daca firma tarifeaza in functie de orele lucrate, poti stabili un numar fix de ore necesare pentru ca suma datorata sa nu-ti scape de sub control. Ai totusi in vedere ca un numar redus de ore nu va permite curatarea intregii locuinte, mai ales la prima vizita.

Solicita informatii despre costurile serviciilor suplimentare. Odata ce ai identificat serviciile de baza cere informatii despre ce alte activitati poate realiza suplimentar firma respectiva si care sunt costurile specifice. Daca exista ceva ce doresti a fi curatat si lucrul respectiv nu se regaseste in oferta companiei, fii sigur ca te informezi cu cat va creste acest lucru nota de plata.

Intreaba ce solutii foloseste compania pentru diferite suprafete. Vei fi interesat sa afli ce solutii chimice si ce solventi se vor folosi in casa ta. Este cu atat mai important in cazul in care ai copii mici sau detii animale de companie si esti ingrijorat de efectele pe care substantele respective le-ar putea avea asupra lor. Daca exista suprafete delicate in locuinta ta, asigura-te ca informezi personalul ce efectueaza curatenia despre acest fapt si ca acestia poseda solutiile necesare pentru a nu deteriora respectiva suprafata. 

Alege un serviciu de curatenie pentru o mai buna protectie legala. Atunci cand optezi pentru serviciile unei companii si nu ale unui individ, compania respectiva isi asuma intreaga responsabilitate pentru verificarea angajatilor sai, oferirea de compensatii si solutionarea conflictelor legate de asigurari. Aceasta optiune este recomandata mai ales familiilor ce nu au timpul necesar sau cunostinte juridice de specialitate pentru a putea evita singure eventuale litigii cu diversi angajati.

  • Este o idee buna sa intrebi reprezentantul companiei de serviciile careia doresti sa beneficiezi daca isi verifica angajatii. Companiile care se respecta vor efectua cu siguranta aceste verificari si controale pentru fiecare lucrator nou din firma.
  • Firmele de curatenie vor avea probabil tarifele mai ridicate decat persoanele individuale, dar siguranta oferita merita tot acest cost suplimentar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *