Inspectati daca exista semne de infestare cu insecte
Termitele si gandacii de pat sunt doua tipuri de insecte care s-ar putea ascunde intr-o piesa de mobilier second-hand si care ar putea sa va urmareasca pana acasa. Mobila din lemn infestata cu termite poate prezenta daune vizibile atunci cand inspectati interiorul sau baza piesei.
Alte semne ale prezentei termitelor includ excremente de termite, care sunt mici granule hexagonale care vor avea aceeasi culoare ca si lemnul care a fost mancat. De asemenea, este posibil sa observati gramezi de aripi de termite. Daca observati oricare dintre aceste semne – sau termite vii – fugiti in directia opusa si nici macar nu luati in considerare cumpararea piesei de mobilier.
Gandacii de pat nu se gasesc doar in saltelele folosite – pot fi prezenti si in canapelele tapitate, scaunele si alte piese acoperite cu tesaturi. In cele mai multe cazuri, este mai bine sa renuntati de tot la mobila tapitata.
Daca va doriti cu adevarat piesa, cel putin inspectati-o pentru a vedea daca are gandaci de pat: asezati articolul peste un cearsaf alb. Apoi, in timp ce purtati manusi albe din latex, treceti-va degetul prin toate pliurile piesei. Uitati-va atent la degetul dumneavoastra si la cearsaful alb pentru a vedea daca exista miscari, piele sau pete de fecale de culoare rosu inchis. O lanterna va poate ajuta, de asemenea, sa inspectati zonele greu de vazut.
Feriti-va de vopseaua cu plumb
Mobilierul fabricat inainte de 1978 poate contine vopsea cu plumb. Ingerarea sau inhalarea vopselei cu plumb reprezinta un risc grav pentru sanatate, in special pentru copii, conform www.mobila-second-hand.ro. Un semn ca mobila este acoperita cu vopsea cu plumb este o suprafata crapata sau incretita care arata asemanator cu solzii unui aligator.
Vopseaua cu plumb va lasa, de asemenea, in urma, un reziduu calcaros daca se freaca. Daca nu cunoasteti vechimea unei piese sau daca banuiti ca ar putea contine vopsea cu plumb, puteti achizitiona tampoane de testare instantanee a plumbului pentru a fi siguri.
Cautati urme de mucegai
Mucegaiul este o alta substanta pe care nu doriti sa o aduceti inapoi in casa, informeaza angajatii unui magazin de mobila second hand Oradea. Mucegaiul reprezinta o problema serioasa de sanatate, in special pentru persoanele cu probleme respiratorii cauzate de alergii sau astm. Daca achizitionati o piesa de mobilier pe care creste mucegai pe sau in interiorul acesteia, mucegaiul s-ar putea raspandi si ar putea distruge alte piese de mobilier si accesorii din casa dvs.
Inspectati temeinic mobilierul la mana a doua, cautand in interiorul sertarelor si dulapurilor si de-a lungul bazei. Mucegaiul si mucegaiul pot parea uneori praf sau murdarie. Daca nu sunteti sigur cu ce aveti de-a face, incercati sa frecati o cantitate mica de inalbitor diluat pe o sectiune a piesei. Daca substanta este doar murdarie, culoarea nu ar trebui sa se schimbe. Cu toate acestea, daca este vorba de mucegai, inalbitorul ar trebui sa faca ca zona sa se lumineze.
Evaluati starea si confortul obiectului.
Pe langa evaluarea fiecarei piese de mobilier pentru eventualele probleme de sanatate sau siguranta, este important sa va asigurati ca achizitionati numai mobilier in stare utilizabila (cu exceptia cazului in care sunteti in cautarea unui proiect de restaurare). De asemenea, ar trebui sa testati scaunele si canapelele pentru a va asigura ca sunt suficient de confortabile incat sa doriti sa va asezati pe ele.
Nu irositi banii pe obiecte prea scumpe
O parte din atractia cumparaturilor de mobila la mana a doua este economisirea de bani. Chiar daca te uiti la o piesa veche sau de epoca, nu ar trebui sa iti cheltuiesti banii pe un articol care nu este o adevarata afacere. Faceti cumparaturi si comparati preturile pentru a fi sigur ca faceti o afacere buna. Nu uitati sa luati in calcul si costul oricaror reparatii necesare!