Cum sa iti organizezi fierul vechi?

Gasire modalitatilor de reciclare a materialelor vechi este extrem de benefica pentru mediul inconjurator. Cu toate acestea, nu orice modalitate de reciclare este la fel de productiva ca aceea a fierului vechi, intrucat acest metal este foarte versatil si usor de remodelat, casarea lui poate reprezenta o solutie excelenta pentru obtinerea unui sume considerabile de bani. Antreprenorii comerciali pot castiga si ei o suma decenta de bani scapand de fierul vechi. Cu toate acestea, rentabilitatea ta depinde in mare masura de cat metal aduci, de preturile pe care le are spatiul in care mergi si de starea metalului. Iata cateva sfaturi de organizare pentru a profita la maximum de materialele si de eforturile tale.

Afla ce fel de fier vechi ai

Trebuie sa fii atent la diferitele metale care exista, de unde provin si ce se poate face cu ele. Exista mai multe ghiduri de fier vechi in mediul online care te pot ajuta sa iti dai seama ce metale ai. Odata ce esti stapan pe situatie, poti incepe sa te ocupi de organizare si sa te pregatesti pentru a duce metalele la depozit.

Sfaturi de organizare ale fierului vechi

Trebui sa ai cutiile pregatite pentru a servi drept recipiente pentru fiecare tip de metal cu care ai de-a face. Desi majoritatea santierelor nu au o „taxa organizationala” oficiala, este ceva cat se poate de obisnuit ca santierele sa plateasca un pret mediu pentru metalul neorganizat in loc de un pret precis pentru metalele organizate. Pentru a profita la maximum de metal, separarea pieselor in functie de tipul lor este cea mai buna modalitate de a-ti asigura cel mai bun pret la un centru de fier vechi Brasov. Daca nu ai timp sa te organizezi si vrei sa scapi de fierul vechi, aducerea unui singur cos este intotdeauna o optiune.

Sortarea firelor metalice

Daca ai o intreaga colectie de fire, trebuie sa le sortezi in cateva gramezi separate: una pentru firele goale si alta pentru izolare. In general, daca un fir izolat este foarte subtire, nu va merita timpul si efortul tau pentru a indeparta izolatia. Cu toate acestea, daca firele sunt mult mai groase si au in jur de un centimetru sau doi, poate ca ar trebui sa iei in considerare dezlipirea lor pentru a ajunge la metalul gol din interiorul lor.

Rabla de computer

Tehnologia se afla intr-o continua miscare, motiv pentru care este poibil sa ai de-a face cu o multime de piese vechi de computer. Unele dintre acestea pot fi inca functionale, prin urmare, pot fi vandute ca atare, la suprapret, indica platforma Fier-vechi.net. Pentru piesele vechi care prezinta rupturi, exista posibilitatea de a fi casate. Daca gasesti mai multe piese de computer, separa-le astfel incat sa ai toate placile de baza intr-un singur loc. Odata ce sunt impartite, poti apela la un profesionist pentru a vedea ce se poate face cu oricare piesa de lucru si pentru a duce restul la un depozit de deseuri pentru eliminare.

Otel si fier

Fiind un metal foarte comun, sunt sanse sa gasesti otel in aproape orice depozit de deseuri. Pentru racletele noi, utilizeaza un magnet pentru a determina daca deseurile sunt de otel sau de fier. Daca magnetul se lipeste, aveti fie otel, fie fier. Daca nu, este posibil sa ai de-a face cu aluminiu sau otel inoxidabil, care nu este la fel de valoros. Asigurati-te ca le tii separat pentru a profita la maximum de colectia de resturi.

Cupru

Cuprul este, probabil, cel mai valoros obiect pe care il vei gasi in timpul procesului de casare. Il vei vedea in fire, tuburi si conducte. Daca cuprul este curat si relativ pur, va fi supraestimat, in timp ce prezenta lipirii, vopselei, sau a ruginii il va devaloriza. Pastrati tipurile separate, deoarece vor primi valori diferite la depozitul de deseuri. Neorganizarea deseurilor va impiedica sa obtineti pretul maxim al metalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *