Cum sa utilizati o casa de marcat

Inregistrarile de numerar sunt utilizate pentru a nota sumele de plata si pentru a gestiona numerarul in timpul zilei de afaceri. Exista mai multe tipuri de case de marcat, inclusiv registrele electronice, casetele de marcat iPad si alte registre bazate pe computer. In timp ce fiecare registru are anumite caracteristici unice, toate impartasesc similitudini in functionarea lor. In continuare gasiti pasii normali de urmat inainte de utlizarea unui astfel de dispozitiv:

 

Configurati casa de marcat si conectati-o. Gasiti o suprafata dura si solida pentru a va instala casa de marcat. In mod ideal, aceasta va fi pe blatul unde clientii isi plasaza marfurile inainte de a le achita. Conectati casa de marcat direct la o priza (nu utilizati un prelungitor).

Instalati bateriile. Bateriile furnizeaza memorie de rezerva pentru casa de marcat in caz de intrerupere a alimentarii si ar trebui instalate inainte de a programa orice functie din aparat. Scoateti capacul pentru hartie si localizati compartimentul bateriei. Este posibil sa aveti nevoie sa utilizati o mica surubelnita pentru a desuruba capacul in aceasta zona. Instalati bateriile conform instructiunilor de pe masina. Puneti capacul inapoi peste compartimentul bateriei.

  • Unele compartimente pentru baterii sunt amplasate sub zona de hartie de receptie.
  • Schimbati bateriile o data pe an pentru a va asigura ca vor functiona corespunzator, sugereaza cei de la website-ul Case-de-marcat.net.

Instalati rola de hartie. Scoateti capacul pana la compartimentul pentru hartie. Asigurati-va ca partea de sus a rolei de hartie are o muchie dreapta, astfel incat acesta sa fie trasa cu usurinta in alimentatorul de hartie. Alimentati hartia prin rotire, astfel incat aceasta sa treaca prin partea din fata a casei de marcat, unde veti putea rupe facturile pentru clienti. Apasati butonul FEED astfel incat registrul sa prinda chitanta si sa o transporte.

Deblocati sertarul pentru bani. Sertarul pentru bani are de obicei o cheie care il blocheaza pentru siguranta. Nu pierdeti aceasta cheie. Puteti lasa cheia in sertar atunci cand este deblocat, astfel incat sa fie usor de gasit cand trebuie sa-l blocati.

Porniti casa de marcat. Unele case de marcat au un comutator ON / OFF pe spatele sau pe partea laterala a aparatului. Altele pot avea o cheie pe partea frontala a masinii. Porniti aparatul sau rotiti cheia in pozitia REG (registru).

  • Registrele mai noi pot avea un buton MODE in loc de o cheie fizica. Apasati butonul MODE pentru a derula intr-un mod REG sau in modul de functionare.

Programati-va casa de marcat. Cele mai multe registre au butoane care pot fi programate pentru a clasifica elementele similare. Aceste categorii sau departamente pot fi, de asemenea, asociate cu elemente impozabile sau neimpozabile. De asemenea, puteti seta data si ora.

  • Functia programului este de obicei accesata fie prin rotirea tastei in pozitia PRG sau P, fie prin apasarea butonului de mod pe PROGRAM. Alte registre pot avea o parghie manuala sub capacul benzii de primire care trebuie schimbat la o optiune de program.
  • Numeroase case de marcat au cel putin 4 butoane fiscale. Acestea pot fi programate la rate diferite de impozitare, daca aveti un impozit fix pe vanzari, asa cum fac unele state din SUA sau daca aveti alte tipuri de impozite, cum ar fi tarifele GST, PST sau TVA (in functie de locatia dvs.) .
  • Urmati instructiunile specifice din manualul casei de marcat pentru a programa aceste functii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *