Certificate energetice pentru cladiri comerciale – Ce reprezinta si de ce trebuie sa le aveti

Certificatele energetice pentru cladiri non-domestice, sau comerciale, este un document profesional ce masoara si evalueaza cu exactitate performanta energetica a unei cladiri destinata utilizarii comerciale; pe scurt, acest document arata eficienta energetica a unei cladiri. Pentru cladirile non-domestice, performanta energetica este bazata pe nivelul de dioxid de carbon si eficienta este masurata pe o scara de la A la G, unde A inseamna extrem de eficienta si cel mai putin poluanta, G insemnand ca respectiva cladire este extrem de ineficienta si foarte poluanta. Actul este obligatoriu pentru cladiri non domestice cu o suprafata a etajelor mai mare de 50 metri patrati si, odata efectuat, are o validitate de 10 ani.

Un certificat energetic si raportul corelat trebuie sa:

  • Afiseze indicatorul de emisii de dioxid de carbon in momentul de fata;
  • Furnizeze un indice de emisii potentiale anuale, precum si consumul potential de energie al cladirii
  • Prezinte o lista de sugestii pentru imbunatatiri efective.

Deci , aceste certificate energetice nu doar va vor oferi o evaluare exacta asupra situatiei actuale, ele va vor si furniza si o estimare precisa asupra eficientei energetice potentiale pe care cladirea o poate atinge dupa imbunatatirile sugerate.

Sunt multe motive pentru care e nevoie sa procurati certificate energetice pentru cladirile dvs comerciale. Iata cateva:

  • In primul rand,daca suprafata cladirii depaseste 50 metri patrati, sunteti obligati prin lege sa il procurati. Si nu vreti sa incalcati legea,nu-i asa?
  • Ceea ce pare a fi un cost pe termen scurt (in ciuda faptului ca este un cost pe care vi-l puteti permite, tot reprezinta un cost) se va transforma intr-o reducere a costurilor pe termen mediu si lung. De fapt, desfasurarea activitatii unei afaceri intr-o cladire ce nu este eficienta energetic inseamna ca veti experimenta cateva momente cu adevarat dureroase cand va trebui sa cititi (si sa platiti) facturile la energie; din contra, o cladire eficienta energetic va produce facturi de energie scazute.

In final, depinde de dvs: mai bine un ou astazi sau zece gaini maine? Alegeti o companie de audit energetic autorizata (pe care o puteti gasi online pe www.certificatenergetic247.net) si procurati-va aceste certificate energetice de care aveti neaparata nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *