Cat de dificil este sa pornesti un service de telefoane mobile?

Lansarea unei afaceri de reparatie a telefoanelor mobile reprezinta o oportunitate antreprenoriala excelenta daca aveti creativitatea si tenacitatea necesara de a fi un antreprenor de succes. Acest articol contine sfaturi si idei care inlatura misterul privind calea de a detine o afacere de succes.

Prezentarea generala a businessului

Conform ultimelor estimari, exista aproximativ  20 milioane de telefoane mobile in uz in Romania. Mai devreme sau mai tarziu multe dintre aceste telefoane vor trebui sa fie reparate, iar daca se afla in afara perioadei de garantie,  companiile de telefonie mobila nu vor fi foarte incantate sa le repare. De ce ? Deoarece nu este tocmai in interesul lor sa repare un telefon vechi din moment ce ar putea convinge utilizatorul sa achizitioneze unul nou.

Deoarece achizitionarea unui nou telefon ar fi costisitoare, cei mai multi utilizatori ar dori sa plateasca pe cineva pentru a le repara dispozitivele stricate – si aici intra in scena afacerea de reparatii telefoane mobile. Mici si independente, service-urile de telefoane mobile completeaza de minune golul ramas in piata si se pare ca se afla intr-o panta ascendenta chiar si pentru urmatorii ani, mai ales cele specializate in repararea telefoanelor inteligente.

Costurile unui startup de reparare a telefoanelor mobile sunt minime, prin comparatie cu cele necesare altor oportunitati de afaceri. Cunostintele in domeniul reparatiilor de telefoane, un mic atelier, ustensile de baza si un furnizor al pieselor de schimb pentru cele mai populare modele de telefoane va vor ajuta sa puneti compania pe picioare.

Cateva sfaturi utile.

O piesa cheie in acest puzzle este dezvoltarea unei bune relatii cu distribuitorii. Clientii service-urilor de telefoane mobile sunt de obicei nerabdatori – doresc repararea telefoanelor proprii chiar acum. Pentru a reduce timpii de asteptare va trebui sa eficientizati procesul de plasare a comenzilor si de livrare a componentelor.

S-ar putea sa doriti obtinerea unor certificari pentru a da credibilitate afacerii dumneavoastra. Dar indiferent daca sunteti certificat sau nu tehnologia evolueaza si noi produse sunt lansate zilnic. Va trebui sa va informati si sa invatati mereu lucruri noi despre ultimele produse lansate si facilitati ale acestora.

Plan de afaceri de succes pentru compania de reparatii telefoane mobile

Fiind detinatorul unei mici afaceri, aveti nevoie de un plan de afaceri pe care sa va puteti baza atat pentru scopurile externe cat si pentru cele interne. Un plan de afaceri defectuos reprezinta o mare greseala pentru o afacere de reparatii telefoane mobile. Chiar daca va ganditi ca aveti nevoie de mult timp pentru a scrie un plan de afaceri de calitate, exista suficiente dovezi care ar demonstra ca firma dumneavoastra nu poate reusi fara un plan de afaceri eficient. Din perspectiva unui om de afaceri, planul ar trebui sa fie prima dumneavoastra prioritate, si nu ceva ce puteti lasa pe ultima suta de metri.

Nu subestimati concurenta

Inainte de a va lansa propria afacere de reparatii telefoane mobile merita sa aruncati o privire asupra modului in care se va incadra aceasta in peisajul competitiv. Folositi link-ul urmator pentru a genera o lista completa a competitorilor din zona dumneavoastra. Dupa ce dati click pe link tastati orasul in care locuiti, statul si codul dumneavoastra postal pentru a obtine o lista a firmelor ce se ocupa cu repararea telefoanelor mobile in zona dumneavoastra.

Cat de dura este competitia pe piata tintita ? Daca competitia e prea acerba, v-ati putea gandi sa lansati afacerea in alta regiune, sau chiar sa demarati o afacere complet diferita.
Studiati piata

Ca parte a procesului de dinaintea deschiderii unei afaceri de reparatii telefoane mobile ar fi o miscare inteligenta sa purtati o conversatie cu cineva ce se afla deja in domeniu. Va veti gandi ca competitorii locali nu vor fi dispusi sa va ajute. Corect. Ultimul lucru pe care si l-ar dori ar fi prezenta unui alt competitor in aceasi zona.
Din fericire, detinatorul unei afaceri ce se ocupa cu repararea telefoanelor mobile aflat intr-o alta localitate ar putea fi incantat sa va ofere cateva sfaturi avand in vedere faptul ca nu reprezentati pentru el un competitor direct. De fapt unii ar putea fi chiar incantati sa va ofere cateva idei pentru a incepe. Poate ca va dura ceva timp sa descoperiti acea persoana care doreste sa va vorbeasca dar credeti-ne, merita tot efortul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.