9 Aspecte ale ferestrelor de tip termopan pe care trebuie sa le cunosti

Terasa izolata cu termopane

Cu geamuri normale montate la locuinta ta, vei observa ca temperatura din camera va fi ridicata in timpul lunilor de vara, si scazuta pe timpul iernii. De asemenea, zgomotul va patrunde cu usurinta iar geamurile pot fi sparte relativ usor. Din cauza acestor probleme, din ce in ce mai multi oameni se decid sa instaleze sisteme termopan pentru ferestre si usi. Sunt oare aceste sisteme benefice? Verifica argumentele pro si contra de mai jos pentru a te decide daca merita sa investesti in acest tip de sisteme.

Avantaje ale termopanelor

 1. Ajuta la economisire prin facturi de energie mai scazute: Termopanele folosesc doua panouri de sticla, astfel reducand cantitatea de caldura care intra ori iese din locuinta. Ca rezultat, locuinta va fi mai racoroasa pe timpul verii si mai calduroasa pe timpul iernii. Ca efect, nu va fi nevoie sa folosesti foarte des aparatele de aer conditionat si de incalzire pentru a atinge o temperatura confortabila, rezultand un consum mai scazut de electricitate. Afla aici mai multe informatii.
 2. Imbunatatesc izolatia fonica a locuintei: Deoarece geamurile sunt mai groase, sunt mult mai eficiente in reducerea zgomotului ce vine din exterior. Asta este de ajutor celor care locuiesc in apropiere de aeroporturi, au vecini cu animale galagioase, sau locuiesc in zonele aglomerate din oras.
 3. Imbunatatesc securitatea: Ferestrele termopan sunt mai greu de spart si mai greu de fortat sa se deschida din exterior. Asta imbunatateste nivelul de securitate al locuintei tale, iar hotii vor fi descurajati sa incerce sa le sparga.
 4. Reduc decolorarea interioarelor: Atunci cand mobilierul si decorul sunt expuse la prea multa lumina solara, au tendinta sa se uzeze mai usor. Cu mai putina lumina ce isi face drum in interiorul locuintei, mobilierul este mai bine protejat.
 5. Sporesc valoarea proprietatii: Datorita avantajelor punctate mai sus, pretul de vanzare sau valoarea locuintei tale va creste. Deci, daca ai in vedere vanzarea proprietatii, este foarte probabil sa obtii un pret mai ridicat daca locuinta ta dispune de ferestre si usi tip termopan.

Dezavantaje ale termopanelor

 1. Capteaza caldura.
  Acesta este un avantaj pe timpul iernii, dar in timpul verii, poate fi o problema. Ca si optiune, vei putea monta geamuri heliomate, insa acestea vor costa mai scump.
 2. Nu pot fi reparate.
  Daca spatiul dintre cele doua panouri de sticla nu este etans, condensul isi va face aparitia. Si intrucat acestea sunt deja sigilate si etanseizate, nu le vei putea separa pentru a rezolva problema. In schimb, va trebui sa inlocuiesti intregul geam, ceea ce va duce la cheltuieli ridicate.
 3. Nu se potrivesc caselor cu stiluri arhitecturale vechi.
  O casa cu un stil arhitectural vechi ar putea arata nepotrivit daca i se vor monta termopane standard. Cu toate acestea, exista companii specializate in producerea de ferestre potrivite pentru case vechi sau post-echiparea ferestrelor existente, astfel incat apectul nu va mai fi o problema.
 4. Costa mai mult, la prima vedere.
  Evident, intrucat sunt formate din doua panouri de sticla, in loc de unul singur, termopanele costa mai mult. Dar daca iei in considerare economiile facute pe termen lung, precum si celelalte beneficii, se poate dovedi a fi o investitie pe termen lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *